torsdag 19. september 2013

En villmarks-sommer er over

Sommeren 2013 er historie. Høsten er her og vinteren banker snart på døra. Jeg gleder meg til vinteren. Min favorittårstid, om det blir snø og is da.

Jeg elsker å gå på skøyter fra vann til vann. Gå på tur med skøyter.
Vinteren er bra - - -  ingen hoggorm, ingen flått, ingen klegg, mygg, knott, veps, brannmanet, brennesle - - -, men hvitt kaldt og vakkert med sitt blåe lys og sin lave sol. Og så kan vi alle sammen gå på vannet akkurat som Jesus. Om værgudene er på min side, har jeg mange gode turplaner for denne vinteren!

Men årstida som ligger bak oss har også gitt fantastiske naturopplevelser.
Gå seg god og varm, for så å kaste legemet uten en tråd, ut i salt friskt vann. Fiske pir og fange krabber, god og sunn mat.
Padle fra vann til vann med vår kjære Bølgen (en Ally-kano).

Vi har utforska nye steder denne forsommeren - og jeg var så heldig å få en kanopadlesekk til min fødselsdag. Den er fantastisk. Bagasjen - sovepose, telt, mat osv - bæres lekende lett fra et vann til et annet  - - -  og nye steder kan utforskes.
Det er fantastisk å bo i dette landet - vi har et utall av muligheter. Vil vi møte andre mennesker på tur kan vi det, vil vi være helt aleine i villmarka kan vi det óg. Jeg foretrekker det siste. I år har jeg vært heldig og fanga fin ørrett - rød ørret - tung ørret - den største var på 1,2 kg - for meg heter det stor ørrett!
Kan man ha det bedre enn å finne en øde øy etter en dags padling. Rigge leir, få opp hengekøya, og sette ut fiskestanga - og bikkja, en alaska-husky, kan kose seg å løpe fritt på et begrenset området som heter øy - "vår øy" for natten. Neste dag finner vi en ny i et annet vann.

Høsten har til nå vært raus med sopp og bær. Vi har plukka markjordbær (liker bedre det svenske ordet smultron, den smelter jo på tungen), villbringebær, blåbær, molter, bjørnebær og tyttebær + kantareller, piggsopp og riske. Jeg elsker august og september! Og jeg ser fram til barfrost, islagte vann og snøfall.
Jeg er så takknemlig for å bo i norden - med årstider, mye vær og vill - fri natur.

Ønsker alle en god vinter!
Tove Eriksen

1 kommentar: